Pinduk Kremalı Lokma

Pinduk Kremalı Lokma

 

Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 su bardağı un
Sıvı yağ
Pinduk fındık kreması @pindukshop

Bir karıştırma kabında Ilık süt, instant maya, tuz ve şekeri karıştırarak bir süre maya aktifleşene kadar bekletin. Unu ekleyip
cıvık bir hamur elde edin. Yarım saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın. Eliniz yağlayarak hamuru avcucunuzda sıkın. Baş ve işaret parmaklarınız arasından baloncuk şeklinde çıkan hamuru yaplanmış kaşık ile ısınan yağa bırakın. Yüksek ateşe çıkmadan yavaş yavaş lokmaları kızartın. Peçete serdiğiniz servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Sıkma torbasına Pinduk Fındık Kreması’nı alarak lokmaların bir kenarından dikkatlice içlerini doldurun. Şerbet dökmenize gerek kalmadan çıtır çıtır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Etiketler: pinduk, lokma, lokmata, tarif
Nisan 01, 2024
Listeye dön
Kategoriler
Son Blog Yazıları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.