Malzemeler
2 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 3 su bardağı un Sıvı yağ Pinduk fındık kreması @pindukshop
Bir karıştırma kabında Ilık süt, instant maya, tuz ve şekeri karıştırarak bir süre maya aktifleşene kadar bekletin. Unu ekleyip cıvık bir hamur elde edin. Yarım saat kadar üzeri kapalı şekilde mayalanmaya bırakın. Eliniz yağlayarak hamuru avcucunuzda sıkın. Baş ve işaret parmaklarınız arasından baloncuk şeklinde çıkan hamuru yaplanmış kaşık ile ısınan yağa bırakın. Yüksek ateşe çıkmadan yavaş yavaş lokmaları kızartın. Peçete serdiğiniz servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Sıkma torbasına Pinduk Fındık Kreması’nı alarak lokmaların bir kenarından dikkatlice içlerini doldurun. Şerbet dökmenize gerek kalmadan çıtır çıtır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.